FAQ

ČESTO POSTAVLJANA PITANJA

Što je 3D model prostora?

3D model prostora je cjelovit, obrađen model stvarnog okruženja izgrađen od pojedinačnih podataka 360° skeniranja. 3D model prostora može predstavljati dom, stambenu jedinicu, uredske prostore ili poslovne jedinice. 3D model predstavlja skenirani prostor unutar kojeg se šećemo kroz 3D virtualnu šetnju.

3D model prostora

Što je 360° skeniranje?

Skeniranje su podaci prikupljeni iz jedne 360° rotacije  3D kamere s jednog položaja. Kombinacija više povezanih i obrađenih 360° skeniranja čini 3D model prostora.

*Naša naplata ovisi o broju položaja 360° skeniranja. Standardni prostori su od 2 - 100 360° skeniranja to su paketi (S, M, L, XL). Veliki prostori su od 101-200 360° skeniranja to su paketi (2XL, 3XL, 4XL, 5XL).

Broj položaja 360° skeniranja za stan od 70 m2
ZA LAKŠE RAZUMIJEVANJE POGLEDAJTE NAŠE SKENIRANE PROSTORE I KOLIKU POVRŠINU MOŽEMO SNIMITI UZ ODREĐENI BROJ 360° SKENIRANJA Broj položaja 360° skeniranja Površina m2
Kristalna dvorana 25 380 m2
Tvornica obuće Škrebić Company 70 2800 m2
Dvorac Trakošćan 98 1500 m2
Arheološki muzej u Zagrebu 86 850 m2
Tehnički muzej Nikola Tesla 100 2600 m2
Hotelski lobi - Grand hotel Rogaška 55 450 m2
Apartman Goga 1 16 60 m2
Muzej Dražen Petrović 24 150 m2

NOVO! Funkcija mjerenja?

S novim načinom mjerenja korisnici mogu otvoriti bilo koji 3D model i izmjeriti bilo koji aspekt tog prostora na bilo kojem uređaju! Korisno za izračun površina prostora!

Način mjerenja u 3D modelu

Što su to info točke?

Info točke koristimo kako bi dodali tekst, veze i multimedijski sadržaj na određenim točkama u 3D modelu.

Info točke

Kako spremamo fotografije iz 3D modela?

Iz našeg prezentacijskog 3D modela možemo spremati i 2D fotografije. Fotografije možemo izvuči sa bilo kojeg 360° stajališta i bilo kojeg kuta gledišta. HD fotografije visoke rezolucije, veliki formati spremne su za tisak i web fotografije niske rezolucije, mali formati koje koristimo za web sadržaj.

Kako dobivamo 360° fotografije?

360º fotografije mogu se generirati iz bilo koje točke 3D virtualne šetnje a zatim se mogu prenijeti i na Facebook ili druge programe koje podupiru 360º prezentaciju.

Što znači virtualna stvarnost?

Svi naši modeli su VR ready. Što znači da 3D virtualnu šetnju možete  interaktivno pregledavati sa bilo kojeg VR uređaja. Doživite 3D virtualnu šetnju kroz VR naočale. Za VR doživljaj možete upotrijebiti Google Cardboard ili GearVR i vaš pametni telefon koji radi kao zaslon i izvor VR sadržaja. Može se upotrijebiti i profesionalna VR oprema poput Oculus Rift.

Google street view integracija?

3D virtualne šetnje vrlo lako se mogu objavljivati i na Google street view usluzi. Proširite publicitet vašeg posla i doprite do još veće publike objavljivanjem 3D modela u Google zemljovidu.

2D tlocrt?

Kao tradicionalnu vizualizaciju prostora možemo izraditi shematski 2D tlocrt stambenih nekretnina. 2D tlocrt može biti generiran i isporučen u roku od dva radna dana. Shematski tlocrti također uključuju sljedeće informacije o nekretnini: izračun površine za pojedine etaže, mjere pojedinačnih prostorija, oznake soba, simbole (kuhinjski elementi, toaleti, umivaonici, kade itd.). Svi shematski tlocrti isporučuju se kao PNG i PDF datoteke.

Paket za arhitekte, inženjere i građevinare?

Ovaj paket je namijenjen je arhitektima, inženjerima, građevinarima koji žele uvesti 3D podatke u programe trećih strana (3ds Max, ReCap, Revit ili AutoCAD). Paket sadrži sljedeće:

  • Oblak točaka (.xyz)
  • Reflektirajuća slika stropa (.jpg i .pdf)
  • Slika poda visoke rezolucije (.jpg i .pdf)
  • OBJ datoteka 3D mreže (.obj)
Oblak točaka(xyz)
Visoko rezolucijska slika tlocrt poda
Reflektirajuća slika stropa
 OBJ datoteka 3D mreže

3D video?

Besplatni 3D video izrađujemo samo sa Tornado 360 logom. 3D video virtualne šetnje kroz glavne prostore idealni su za objavljivanje na Youtubu.

Stupite u kontaktŠto još čekate?

Linkedin

Povežite se sa 3D fotografom Tornado360 i unajmite ga direktno sa vašeg profila.

Povežite se 3D fotografom

YouTube

Gledajte i pratite nas na YouTubu

3D videi